Mass-media


Pentru femei care gindesc, citesc si cheltuiesc

55 de de Cosânzene dar şi zece Feți Frumoși au participat la cea de-a III-a ediție, Ylianna Kosânzeana. Dacă la primele ediții au fost prezenți mai mulți tineri, de această dată, în sală au fost observate mai multe doamne.
Seara a început cu un invitat special și anume un image maker, care a oferit câteva sfaturi utile în materie stil. Specialistul a vorbit despre cum să alegem corect rochia, în funcție de siluetă și a recomandat câteva ținute pentru seara de Revelion. După teorie și sfaturile stilistului a urmat prezentarea unei colecții de rochii vaporoase, create de doi designeri autohtoni, care au debutat în cadrul evenimentului. O colecție feminină de rochii de seară & cocktail în stil minimalist. Ylianna Danko nu a ezitat să recomande creațiile semnate „Le Parole", iar publicul a apreciat noile modele ale designerilor.
Surpriza serii au fost cei șapte creatori handmade, care și-au expus lucrările în cadrul târgului de bijuterii și accesorii, organizat de gazdă. Invitații s-au arătat foarte încântați de această idee și s-au grăbit să cumpere cele mai originale și frumoase modele de bijuterii handmade. Oaspeții serii au avut mână liberă să aleagă de la papioane, pălării, cercei realizați din lut polimeric, până la coliere din paiete și genți croșetate propuse de Arina Iachina, Arteom Pugachenko, Natalia Hâznicenco, Nadia Șveț, Rodica Bolganschii, Marina Sochircă și Liudmila Apostol.

Invitatul special al serii a fost tânărul interpret Denis Latișev. Acompaniat de un pianist, cântărețul a încântat publicul cu piese interpretate live. Atmosfera relaxantă a fost încinsă de un master-class oferit de un hair-stylist, care a învățat doamnele cum să-și aranjeze părul rapid și, în același timp, să aibă un look cât mai feminin și original.

Ylianna Danko, după cum a promis, a prezentat câteva modele din colecția limitată, disponibilă într-un singur exemplar „Femininity in Vogue".

Surprizele serii s-au încheiat cu un fourchette delicios cu prăjituri și un brad de fructe, toate pregătite de un bucătar iscusit. Desigur, nu a lipsit tombola de premii și o mulțime de cadouri oferite de parteneri și designeri.
Ylianna Kosânzeana promite să ne surprindă în scurt timp cu noi invitați, noi teme și o nouă ediție organizată în special pentru pasionații de modă. Curioși?

SURSA 


Сумки марки «BolRodi»

Вязаная сумка – идеальный зимний аксессуар.

Вязаные сумки, которые уже заслужили особое место на американском рынке моды, теперь носят и модницы Молдовы.

Вязаная сумка является идеальным зимним аксессуаром, особенно в сочетании с парой перчаток или шарфом, выполненные в едином стиле. Для любительниц эксклюзивных сумок необычного дизайна вязаная сумка может стать настоящей находкой. Тем более что цвет такой сумки может быть самым разнообразным. Однако лидирующие позиции занимает белый, черный, серый, фиолетовый и синий.

Предлагаем вашему вниманию коллекцию вязаных сумок марки «BolRodi» от Родики Болгански:


Родика Болгански. Сумки марки «BolRodi»
Сумка марки «BolRodi»

Сумка марки BolRodi
 

Сумки марки «BolRodi» - это сочетание элегантности, простоты и очарования.

SURSASeara surprizelor de Revelion cu Ylianna Kosânzeana 


     Clubul „Ylianna Kosânzeana” a organizat un „Cake Party” în cadrul căruia toate femeile îndrăgostite de modă au beneficiat de sfaturi “stilate” pentru seara de Revelion.

În cadrul evenimentului, Ylianna Danko a prezentat o nouă colecție, disponibilă într-un singur exemplar: „Femininity in Vogue”. Tot aici a fost prezentată, în premieră, colecția semnată „Le parole”.

Stilista Aurelia Neider le-a învățat pe toate invitatele cum să fie stilate în seara de Revelion, iar specialiștii salonului de frumusețe „FemiNin Dom” le-au demonstrat oaspeților că în câteva minute pot obține o coafură de invidiat.

„Cake Party” a pregătit și o deosebită expoziție de bijuterii și accesorii hand-made realizată de 6 tineri foarte talentați.

Galina Tomaș, invitatul special al serii a încheiat partea oficială a evenimentului cu câteva sfaturi pentru o alimentație rațională în seara de Revelion: “Am speranța că ve-ți sărbători cu alimente sănătoase. Sărbători fericite!”.La final a fost organizată tombola cu premii de la Moș Crăciun, unde invitații au primit cele mai stilate daruri.

IMG 0146 200x300 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0150 200x300 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0156 200x300 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0162 200x300 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0167 200x300 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0466 200x300 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0444 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0450 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0454 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0457 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0473 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0479 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0491 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0506 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0118 e1355576396198 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0226 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 0368 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna KosânzeanaIMG 02451 150x150 Seara surprizelor de Revelion cu Ylianna Kosânzeana

SURSA 

 
 
 PRIMA ORA

PRIME TV

  

SURSA 


Gențile ei au ajuns în magazinele din Londra și Roma

Gențile hande made confecționate de Rodica Bolganschi au ajuns în magazinele din Londra și Roma. Ea a fost contactată de proprietarele magazinelor din cele două orașe, care i-au propus colaborări. 
Rodica a spus da, iar acum este în așteptarea unui feedback din parte proprietarelor. Plac sau nu plac cumpărătoarelor gențile Rodicăi? De asta depind viitoarele colaborări cu magazinele din cele două orașe. Creatoarea spune că nu știe cum au aflat proprietarele magazinelor de ea și de gențile ei. ”Probabil o fi văzut gențile pe blogul meu sau pe rețelele de socializare”, bănuiește ea.
Cu inscripția ”Made in Moldova” gențile hande made au fost trimise în afara țării. Rodica spune că e fericită, pentru că astfel duce faima țării și peste hotarele ei.
Creatoarea a primit primele poze din magazinul din Londra  Sunday Sale cu noua colecție ”Lana Siberie”. Gențile fiind unicat, create special pentru această colaborare.
”Colaborare cu Roma este la început de cale, au fost trimise primele 10 genți, care le-am creat pentru colecția primavară-vară și din colecția toamnă-iarnă”, adaugă ea.
”Pentru mine acest succes înseamnă mult, nu pentru faptul că voi obține bani (ar fi și asta, pentru că te motivează să creezi), dar cel mai tare mă bucură că va vedea lumea din străinătate inscripția ”Made in Moldova” și ne vor cunoaște în așa fel și cei din afară”, spune Rodica.
Pe lângă bucuria de a avea propriile creații peste hotare, Rodica încearcă să producă și pentru femeile din Moldova. Gențile pot fi găsite în vitrinele magazinului Liusigor Group. Prețul genților croșetate variază, cele peste hotare de la 50 de euro la 100, iar cele din vitrinele din Chișinău de la 350 lei la 750. ”Gențile le creez într-un timp record. dacă am multe comenzi, lucrez și ziua, și noaptea ca să reușesc să le execut pe toate”, spune ea.
”Succesele cresc tot mai mult în Moldova, dar clienții fideli rămân totuși din afara țării”, încheie ea. Pe lângă creatare de genților, Rodica este studentă la a doua facultate, Dreptul.

SURSA

Hand MadeRodica Bolganschi - creatoarea celor mai inedite genţi croşetate

Rodica Bolganschi: (+373) 69790727
Email: akidor78@mail.ru
 

Rodica Bolganschi, originară din raionul Hîncești, s-a născut pe 30 noiembrie 1979. În 2003 absolveşte Universitatea Tehnică, Facultatea Construcţii Civile Industriale şi Agricole, după care activează în calitate de specialist coordonator la Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului. Timp de trei ani, lucrează în calitate de şefă a Secţiei de producere şi exploatare a clădirilor în cadrul Universităţii de Stat din Moldova.
De mai bine de doi ani, Rodica Bolganschi s-a dedicat croşetării genţilor handmade. La sugestia prietenelor, a postat fotografii cu lucrările sale pe diferite rețele de socializare, după care și-a creat un blog și un magazine on-line. În scurt timp, a reușit să cucerească atît femeile din Republica Moldova, cît și pe cele de peste hotare, gențile create de ea ajungînd pînă în Italia, Ungaria, România şi Canada. 
“Îmi plac la nebunie lucrurile execuate manual. Așa am început sa creez genți. Pentru a putea crea lucruri frumoase nu trebuie să fii un om deosebit, trebuie să iubești fumosul și să ai inspirație. Pentru mine nu există momente fără inspirație. Eu ma inspir din tot ce mă încojoară. Dacă simți arta și frumosul, atunci simți în permanență lumea și toate miracolele ei. Nu poți să nu îți găsești inspirație în toată imensitatea de frumos care te înconjoară. Trebuie doar să știi să interpretezi acest frumos în stil personal și să îl transpui în creația ta, pentru a-l dărui înapoi lumii”, spune Rodica.
”Am tehnicile mele speciale pe care le folosesc doar eu în executarea genților. Acestea mă fac unică. Datorită tehnicilor proprii mi-aș recunoaște gentuța confecționată de mine dintr-o 100 de genți” mai adaugă creatoarea.
Rodica Bolganschi este cea care a reușit să creeze timp de o lună şi o geantă după modelul designerului Gerard Darel. Geanta se bucură de popularitate și poate fi văzută pe umărul Angelinei Jolie, Cameron Diaz, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker, Penélope Cruz sau Halle Berry.
"Geanta a fost creată la dorința unei doamne din București. La început nu doream să mă apuc de acest model deoarece în afară de poza genții nu aveam nimic. Însă când am luat decizia totuși să o fac, mi-am făcut singură schema, am căutat tipul de ața calitativă care să nu se întindă sub greutate și să nu se lărgească la spălat", spune Rodica.
"A fost o provocare. Mi-am propus singură până la urmă să o fac și să văd de ce sunt în stare. Într-un final, i-am dat viață. Am lucrat la ea timp de o lună cu intrevale de timp când mergeam la expoziții. O lună de nervi și descurajări. Împleteam, despleteam și iar împleteam pâna am ajuns unde am ajuns. Mânerele sunt lucrate manual din piele naturală. Geanta deja e vândută și trimisă spre noua stăpână", povestește creatoarea.
Genţile Rodicăi Bolganschi imprimă firea ei romantică şi sensibilă, lucru pe care îl poţi citi după motivele florale ce predomină în piesele sale…
Anna Casian - Musteaţă

SURSA 


Rodica Bolganschi: “Pentru a putea crea lucruri frumoase nu trebuie să fii un om deosebit, trebuie să iubești fumosul și să ai inspirație.”

Rodica Bolganschi, originară din raionul Hîncești, s-a născut pe 30 noiembrie 1979. În 2003 absolveşte Universitatea Tehnică, Facultatea Construcţii Civile Industriale şi Agricole, după care activează în calitate de specialist coordonator la Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului. Timp de trei ani, lucrează în calitate de şefă a Secţiei de producere şi exploatare a clădirilor în cadrul Universităţii de Stat din Moldova.
            De mai bine de doi ani, Rodica Bolganschi s-a dedicat croşetării genţilor handmade.  La sugestia prietenelor, a postat fotografii cu lucrările sale  pe diferite rețele de socializare, după care  și-a creat un blog și un magazine on-line.  În scurt timp, a reușit să cucerească atît femeile din Republica Moldova, cît și pe cele de peste hotare, gențile create de ea ajungînd pînă în Italia, Ungaria, România şi Canada.

             Genţile Rodicăi Bolganschi imprimă firea ei romantică şi sensibilă, lucru pe care îl poţi citi după motivele florale ce predomină în piesele sale… Despre această pasiune a Rodicăi aflăm mai multe detalii din interviul ce urmează.

            De unde vine pasiunea  ta pentru gențile împletite?
            Am descoperit această îndeletnicire într-o zi geroasă de iarnă,  cînd fulgii de zăpadă cădeau marunți și deși, ca făina la cernut, cînd flori sclipitoare de argint se țeseau pe geamuri… La început închegam niște ochiuri oarbe, dar nimic nu duceam pînă la capat. Frumusețea iernii și timpul liber de care dispuneam,  m-a inspirat și așa, tot cerînd sfatul prietenelor,  utilizînd și informațiile din internet, am deprins arta tricotajului… Și așa am început... Mai întîi o pereche de ciorapi,  apoi  niște gambiere, o rochiță  pentru fetița , după care am ajuns pînă la genți.  Tricotajul  nu este nicidecum un hobby de bunicuță, ci un lucru plăcut și amuzant, care te poate relaxa într-o zi friguroasă de iarnă
            Cum ai descoperit acest meșteșug?
            Îmi plac la nebunie lucrurile execuate manual. Așa am început sa creez genți. Pentru a putea crea lucruri frumoase nu trebuie să fii un om deosebit, trebuie să iubești fumosul și să ai inspirație. Pentru mine nu există momente fără inspirație. Eu ma inspire din tot ce mă încojoară. Dacă simți arta și frumosul, atunci simți în permanență lumea și toate miracolele ei. Nu poți să nu îți găsești inspirație în toată imensitatea de frumos care te înconjoară. Trebuie doar să știi să  interpretezi acest frumos în stil personal și să îl transpui în creația ta, pentru a-l dărui înapoi lumii.
            Cum și cînd ai creeat prima ta geantă?
            Prima mea geantă a fost creată pentru o doamnă din Canada, în 2010,  într-o zi de iarnă. Datorită acestei doamne,  pe care o cunosc de 8 ani, dar cu care nu m-am întîlnit niciodată, am pornit pe acest drum frumos – crearea genților hand-made.  Tot ea, spunîndu-mi că ceea ce fac e frumos și trebuie să vadă și alții, m-a îndemnat să îmi creez și un blog, cît și un magazine on-line.
            De unde ai atîta inspirație? 
            Cînd lucrez la o geantă, noaptea, prin somn,  mă gîndesc doar la ea. Uneori mă trezesc,  îmi iau carnețelul de notițe și îmi fac scheme diferite ca dimineața să le pot executa. În fiecare clipă a zilei creez în mintea mea noi și noi modele de genți, cărora  apoi le dau viață. Mă ajută foarte mult și clientele mele, deoarece ele singure își aleg modelul, culoarea genții, desenul.
            Ai o tehnică specială pe care o utilizezi în confecționare?
            Da, am tehnicile mele speciale pe care le folosesc doar eu în executarea genților. Acestea mă fac unică. Datorită tehnicilor proprii  mi-aș recunoaște gentuța confecționată de mine dintr-o 100 de genți.
            Ce reprezintă pentru tine gențile și cît de mult te caracterizeză?
            Geanta este un accesoriu foarte important în garderoba unei femei. Orice femeie trebuie să aibă propriul stil, dar și gust,  pentru a asorta geanta cu hainele care le poatră.  Gențile create de mine sunt foarte vesele și chiar frivole, dar  în același timp, elementele estetice le mențin în limite practice, făcîndu-le un accesoriu necesar al fiecărei  zile. Una din prioritățile mele este ca gențile să reflecte simplitate,  dar în același timp, să pară sofisticate, bucurîndu clientele cu jocul de culori și texturi. Important e să nu ne fie teamă să experimentăm. Geanta de formă clasică pare destul de plictisitoare,  pe cînd  gențile create de mine sunt foarte atrăgătoare, datorită mînerelor de bambus natural și panglicilor colorate.  Aceste detalii vorbesc despre personalitatea mea, care îmbină  tradiționalul cu nonconformismul. În același  timp, detaliile dau genții un aspect complet şi unic. Cu o astfel de geantă, orice femeie poate fi sigură  100%  că va  atrage privirile tuturor.
            Știm că anul acesta ai devenit membru al Uniunii Mesterilor Populari din Moldova. Ce beneficii îți aduce acest titlu?
            Da, am devenit  mebru al Uniunii Meșterilor Populari din Moldova. De cînd fac parte din Uniune beneficiez de invitații la toate expozițiile din Moldova, cît  și din afara țării.
            Unde te vezi peste 10 ani?
            Mereu am fost cu picioarele pe pămînt,  păstrîndu-mi seriozitatea și  realizînd lucruri de calitate. Timpul mă va răsplăti pentru munca mea... 

             Un cuvînt pentru  Blogul Annei Casian.
            Blogul Annei Casian e un spațiu în care se poate vorbi deschis, e locul unde te poți exprima liber și unde te poți  relaxa  ori regăsi. Îi mulțumesc din suflet Annei că a vut ideea proiectării și construirii acestui blog. Găsesc ca o inițiativă îndrăzneață, necesară și oportună! Îți doresc numai bine și cît mai multă putere și inspirație pentru a putea duce cît mai departe acest frumos proiect.

Text: Anna Casian – Musteață
Foto: din colecția personală

Pasiune comună pentru handmade: Mama şi fiica împletesc adevărate opere de artă


Pasiune comună pentru handmade într-o familie din Chişinău. Mama croşetează genţi şi poşete, iar fiica, accesorii pentru bebeluşi şi bijuterii. De trei ani, din mâinile Rodicăi şi a Danielei Bolganschi ies adevărate opere de arte. Lucrările acestora trec hotarele ţării şi ajung să coste sute de euro.

Rodica Bolganschi a absolvit facultatea de inginerie şi a lucrat mulţi ani în domeniul construcţiilor. Când a rămas însă şomeră, a decis să încerce să facă lucruri hand-made. Din acea zi, nu a mai lăsat croşeta din mână.

"Am început de la lucruri banale - o pereche de ciorapi, dar am ajuns să creez genţi. O geantă croşetată manual îmi redă personalitatea. În ele mă regăsesc", povesteşte creatoarea de genţi Rodica Bolganschi.


Femeile care poartă pe braţ genţile Rodicăi spun că accesoriile sunt
excepţionale.

"Port o geantă bej, cu o panglică.  Este o geantă foarte accesibilă şi mie îmi place foarte mult", susţine cumpărătoarea Veronica Deviza.


Deşi are doar 13 ani, fetiţa Rodicăi este deja
membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova şi creatoare a unor colecţii de accesorii pentru copii.

"Într-o seara, când mama nu reuşea să croşeteze, mi-am zis să încerc. Şi mi-a reuşit. Mama nu mi-a arătat, numai începutul, apoi s-a dus să se ocupe de
croşetat genţi. Între timp, eu am început să fac o floare, iar la urmă a exclamat: asta nu e făcută de tine!", îşi aminteşte creatoarea hand-made Daniela Bolganschi.

Mama şi fiica participă împreună la expoziţii de artă şi au un blog, pe care îşi publică lucrările. Genţile croşetate de Rodica costă de la 200 de lei şi pot ajunge până la sute de euro.

SURSA


Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc

 La Soroca a fost organizat târgul meşterilor populari „La Nistru, la mărgioară", unde a participat şi Rodica Bolganschi, care confecţionează genţi handmade, şi care ne-a spus mai multe detalii despre eveniment. În cadrul expoziţiei au fost expuse lucrările artizanale ale meşteşugarilor din mai multe regiuni ale Moldovei.

Organizatorii târgului susţin că acesta a devenit o frumoasă tradiţiei pentru Soroca şi se desfăşoară în fiecare an şi de Hramul oraşului. La expoziţie au participat meşteri din Soroca, Floreşti, Drochia, Chişinău, dar şi din România.

„Expoziţia a fost vizitată de multă lume, iar vânzările au mers destul de bine. Dar cred că încă nu e primit şi înţeles de toţi această creaţie a meşterilor hand made. Pentru mine a fost o expoziţie foarte frumoasă, cu multă veselie, poze, excursii. De obicei, merg la aşa expozitţii pentru diplomele de participare şi pentru posibilitatea de a cunoaşte alţi meşteri din Moldova sau de peste hotare", spune Rodica Bolganschi.

Expoziţia s-a desfăşurat timp de 2 zile în preajma cetăţii din Soroca. Primarul oraşului Soroca, Elena Bodnarenco, declară că își dorește să dezvolte creația artizanală în Soroca prin aceste expoziţii cu participarea marilor meşteri atât din Moldova, cât şi din România.

Vezi aici pozele realizate de Rodica la eveniment.


 

 


PRIMA ORA

PRIME TV 

SURSA SURSA

 


Revista

Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc

Pentru Ea


O moldoveancă a reușit să creieze timp de o lună o geantă după modelul designerului Gerard Darel. Geanta se bucură de popularitate și poate fi văzută pe spatele divei Angelinei Jolie și alte personaje de la Hollywood precum Cameron Diaz, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker, Penélope Cruz si Halle Berry.Rodica Bolganschi de doi ani confecționează genți care sunt solicitate de cliente din toată lumea. Dacă până acum era designerul propriilor genți sau le confecționa la cererea clientelor, de data asta Rodica a creat o geantă după modelul designerului Gerard Darel.

"Geanta a fost creată la dorința unei doamne din București. La început nu doream să mă apuc de acest model deoarece în afară de poza genții nu aveam nimic. Însă când am luat decizia totuși să o fac, mi-am făcut singură schema, am căutat tipul de ața calitativă care să nu se întindă sub greutate și să nu se lărgească la spălat",spune Rodica.

"A fost o provocare. Mi-am propus singură până la urmă să o fac și să văd de ce sunt în stare. Într-un final, i-am dat viață. Am lucrat la ea timp de o lună cu intrevale de timp când mergeam la expoziții. O lună de nervi și descurajări. Împleteam, despleteam și iar împleteam pâna am ajuns unde am ajuns. Mânerele sunt lucrate manual din piele naturală. Geanta deja e vândută și trimisă spre noua stăpână", povestește creatoarea.

"Sunt deschisă să mai fac și alte exemplare pe alte culori la cererea clientelor. Din ziua când am pus pozele cu geanta finisată au mai apărut două cliente, din Canada și din Ungaria", încheie Rodica

Așa arată geanta creată de Rodica Bolganschi:SURSA

UNIMEDIA.MD


Ziarul Adevarul

Uite cum poți face din handmade o afacere de succes pe 

internet.

Bijuteriile și obiectele de decor lucrate manual au luat azi locul meșteșugăritului de altă dată. Deși nu le aduc averi, tot mai multe femei își fac din această pasiune și o sursă de venit.
La cei de 25 de ani ai săi, Inga Zaiaţ din Chişinău se poate lăuda deja cu propriul atelier. A început să confecţioneze bijuterii acum şapte ani, când au apărut şi primii cumpărători. „Toate au decurs firesc şi treptat. Mai întâi mi-am creat un blog, m-am extins apoi pe reţele de socializare, iar de câteva luni am un atelier. Următorul pas este un show-room, unde îmi voi expune toate creaţiile", povesteşte tânăra.
În micul său loc de creaţie, meşteriţa dă frâu liber fanteziei. Şi-a diversificat oferta de la bijuterii la perne decorative, cutii din textile, genţi din pânză şi chiar accesorii pentru mirese. „Cele mai multe comenzi sunt de sezon. Fiecare îşi are sărbătorile sale. Recent, am colaborat cu o firmă care coase hăinuţe pentru copii. Eu le-am făcut năstureii din lut polimeric colorat. Am decorat şi săli de nunţi", adaugă creatoarea. Recunoaşte că hobby-ul îi aduce şi ceva bănuţi. „Arta trebuie combinată cu realitatea", conchide ea.
 FOTO: Gențile tricotate, mica afacere a Rodicăi Bolganschi
Şi Rodica Bolganschi (32 de ani) s-a orientat de câţiva ani spre accesoriile pentru femei. „Am vrut să vin cu ceva nou pe piaţă şi m-am apucat de tricotat. La început am făcut şosete, apoi genţi de damă", spune artista. A participat la zeci de expoziţii, a împărţit cărţi de vizită, şi-a făcut un blog şi aşa a sporit afacerea. „Genţile tricotate au priză mai mare în afară, de aceea majoritatea comenzilor vin din străinătate", precizează Rodica. O poşetă handmade costă între 300 şi 500 de lei.
 FOTO: Păpuși de decor confecționate de Lucia Roșca
La fel de originale şi unice sunt şi jucăriile Luciei Roşca (38 de ani). Psiholog de profesie, femeia spune că meşteritul a fost întotdeauna pasiunea ei. „Eram în concediu de maternitate când am cusut prima jucărie, un iepuraş din stofă. Anterior, pusesem mâna pe ac şi aţă doar pentru a coase un nasture. Internetul a devenit astfel ghidul şi profesorul meu", menţionează Lucia. Un papiţoi e gata în cel mult o săptămână şi costă de la 350 de lei în sus. „Este un obiect de decor inedit pentru orice casă. Fiecărui cumpărător îi fac ceva unicat", completează creatoarea, care, la fel, îşi vinde lucrările pe la expoziţii şi prin intermediul blogului său.
 
 FOTO: Sofia Istrati a transformat agende simple în opere de artă
Handamade-ul nu se rezumă însă doar la accesorii. Sofia Istrati, o studentă de 21 de ani din Capitală, confecţionează lumânări, felicitări şi jurnale. „În ultima vreme m-am orientat mai mult pe agendele personalizate. Le cos coperţi din piele sau stofă şi le accesorizez cu dantelă, mărgele, pietre, pene şi le vând pe internet sau prin cunoscuţi", povesteşte Sofia. 
Moldova 1

Emisiunea
Accente Economice


Ziarul Timpul
Rodica Bolganschi te poate ajuta să-ţi împleteşti propriul vis
Rodica Bolganschi s-a născut pe 30 noiembrie 1979 în raionul Hânceşti.
În 2003 absolveşte Universitatea Tehnică, Facultatea Construcţii Civile Industriale şi Agricole, după care activează în calitate de specialist coordonator la Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului. Timp de trei ani, lucrează pe post de şefă a Secţiei de producere şi exploatare a clădirilor în cadrul Universităţii de Stat din Moldova. De doi ani încoace, s-a consacrat croşetării genţilor handmade, accesoriilor şi diverselor piese vestimentare, muncă pe care o face cu multă pasiune şi inspiraţie.
Totul a început cu doi ani în urmă, într-o zi friguroasă de iarnă, zi care te predispune să stai în casă şi să meditezi la lucruri frumoase, la ceva deosebit ce te încălzeşte… Astfel, temperatura de afară şi timpul în avans au făcut-o pe Rodica Bolganschi să-şi realizeze o pasiune tăinuită - croşetatul. Cu internetul la îndemână, cu mult interes şi răbdare, această ingineră în construcţii a început a-şi construi „visul din lână”. Azi - un ciorap, mâine - o bluziţă şi astfel au prins culoare şi formă câteva mici lucruşoare confecţionate pentru fiica sa. Căpătând puţină experienţă şi încredere, Rodica nu a ezitat să încerce şi un alt gen de artă - genţile handmade, pe care, la sugestia unei amice, le-a postat pe reţelele de socializare. După ce a reuşit să facă furori cu creaţiile sale, ea a decis să deschidă şi un magazin online. Beneficiind de susţinerea persoanei dragi şi a fiicei sale, Rodica reuşeşte în scurt timp să cucerească cele mai pretenţioase doamne şi domniţe, unele dintre ele fiind personalităţi din showbizul autohton şi nu mai. Lucrările sale au fost solicitate în Italia, Ungaria, România şi au trecut chiar şi peste ocean. 
Deşi în tot acest timp Rodica a confecţionat un număr considerabil de genţi, în mod paradoxal nu are una şi pentru ea. La fel de ciudat e şi faptul că nici bani nu prea a reuşit să facă din această mică afacere. Dar ce mai contează, spune ea, bucurându-se că s-a ales cu satisfacţia şi mulţumirile clientelor sale. „Din păcate, această meserie şi pasiune a mea nu-mi poate asigura un venit din care să supravieţuiesc. Uneori nu-mi pot acoperi nici cheltuielile. De exemplu, unele materiale - mai exact, mânerele din bambus natural - sunt scumpe şi nu se găsesc la noi în ţară. Desigur, livrarea lor este şi ea destul de costisitoare. La noi: ori nu poţi găsi, ori ceea ce este nu e potrivit”, ne mărturiseşte creatoarea. Ea spune că, deocamdată, ceea ce o motivează este recunoştinţa şi aprecierea prietenelor şi cumpărătoarelor din lumea sa virtuală. „Sunt foarte bucuroasă şi, totodată, mândră de ceea ce fac. Din acest considerent nu ţin să păstrez ceva pentru mine, dar nici nu vreau să renunţ”, se confesează Rodica. Totodată, ea nu exclude faptul că, la un moment dat, ar putea să revină la vechea sa meserie.
Genţile Rodicăi Bolganschi imprimă firea ei romantică şi sensibilă, lucru pe care îl poţi citi după motivele florale ce predomină în piesele sale. Personalitatea ei este, deocamdată, asemenea petalelor de satin şi atlas, care te fascinează, chiar de-s firave şi plăpânde… 

PRIME TV

EMISIUNEA PRIMA ORA
PREZENTAREA COLECTIEI GENTI HAND MADE 
INTERVIU 
REVISTA ONLINE 
PENTRU EA
Rodica Bolganschi și succesul genților originale de lână
 
 
Mediul online a devenit o cale eficientă de dialogare virtuală, de relaţionare şi de promovare a produselor artizanale. De aici a pornit și povestea de succes a Rodicăi Bolganschi, care a început de la o pereche de șosete tricotate şi a ajuns să fie designerul propriilor genţi. În acest scop şi-a creat blogul „Wool bangle bags by Rodica", datorită căruia genţile ei au ajuns să fie solicitate de femei din întreaga lume.

Dorinţa şi pasiunea pentru confecţionarea genţilor a apărut, ne spune Rodica, acum 2 ani într-o zi de iarnă, atunci când avea mai mult timp liber. „Totul a început de la nişte ochiuri oarbe, pe care nu reuşeam să le duc până la bun sfârşit. Însă frumuseţea iernii şi timpul liber m-au inspirat şi aşa am început să tricotez. Şi nu este nicidecum un hobby de bunicuţă, ci un lucru plăcut şi amuzant, care te poate relaxa într-o zi friguroasă de iarnă", ne mărturiseşte Rodica.

Acum, își amintește cât de stângaci a fost începutul: „Când am început a tricota, îmi întrebam prietenele cum se face un ochi pentru că chiar nu ştiam. Ştiind că internetul oferă multe informaţii, m-am conectat la mai multe grupuri, de la care am deprins arta tricotajului."

Primul obiect lucrat manual a fost pe cât de utilitar și banal, pe atât și de prețios într-o iarnă geroasă: o pereche de șosete. Au urmat apoi nişte jambiere, după care o rochiţă pentru fiica ei, ca până la urmă să ajungă să confecţioneze şi genţi.

Din inginer, autor de genţi handmade
Nu are studii în domeniul designului, de specialitate fiind inginer constructor. Până acum recent a activat la Direcţia pentru Administrarea Clădirilor Guvernului, însă şi-a dat seama că familia are nevoie mai mult de grija ei. Astfel, s-a ivit o șansă pentru ca pasiunea ei pentru tricotat să se transforme definitiv într-o afacere.

Rodica Bolganschi spune că inginerul pe alocuri este și el un om de artă. În plus, crede că fiecare femeie este capabilă să tricoteze, atâta timp cât are inspiraţie. „Ca să poți crea nu trebuie să fii un om deosebit, trebuie doar să iubești frumosul și să ai inspirație. Dacă simți arta și frumosul, atunci simți în permanență lumea și toate miracolele ei. Trebuie doar să știi să le interpretezi în stil personal și să le transpui în creația ta, pentru a le dărui lumii înapoi", ne destăinuie Rodica.

Productivitatea în cifre și cuvinte (de laudă)
Entuziasmul şi faptul că este apreciată sunt pentru Rodica tot atâtea ocazii ca să se gândească cu ce să-şi mai uimească clientele. „Atunci când termin o geantă, sau noaptea, înainte de somn, mă gândesc la un alt model de geantă. În fiecare zi creez în mintea mea noi şi noi modele de genţi, cărora mai târziu le dau viaţă", spune Rodica Bolganschi.

Deși executarea unei genți este aparent simplă și relativ rapidă, mai este de lucru până când profitul i-ar justifica costurile acestei pasiuni. „Pentru confecționarea unei genţi am nevoie de 2-3 zile - depinde de complexitatea modelului. Materia primă o achiziţionez din magazinele din Chişinău, însă e mai greu cu mânerele din bambus natural, deoarece le comand dinafara ţării. Deocamdată nu sunt satisfacută total finanicar din această pasiune. E un hobby care îmi este finanţat de sufletul pereche", adaugă Rodica.

Blogul, rețeaua globală și prietena din Canada
Între timp, Rodica a reuşit să comercializeze suficiente genţi pentru a căpăta faimă pe mapamondul virtual, cele mai multe comenzi venind din ţări precum Canada, SUA, Italia, Ungaria sau România.
„Majoritate clientelor sunt femeile care m-au găsit datorită rețelelor de socializare şi blogului meu. Prima cumpărătoare, și aici aș vrea să vorbesc mai mult despre această persoană, este o prietenă pe care o cunosc de 8 ani, dar nu ne-am văzut niciodată. Este din Canada, se numește Anda Marcu, și mulțumită ei am pornit pe acest drum frumos, plin de farmec, care este crearea genților handmade. La rugamintea ei mi-am deschis blogul si magazinul online, spunundu-mi ca fac niste lucruri frumoase si merita sa le arta lumii intregi.", povesteşte Rodica.

Despre clientele valoroase
Clientele sunt foarte încântate mai ales pentru că Rodica le creează genţile după placul lor, având posibilitatea să-şi aleagă singure desenul şi culoarea genţii. În cei doi ani de când le confecţionează, nu le mai ştie numărul, însă se bucură atunci când, mergând prin oraş, îşi recunoaşte genţile la brațul trecătoarelor.
Am întrebat-o dacă a avut și cliente de valoare, personalități de pe scena publică. „Cumpărătoare valoroase sunt toate femeile care prețuiesc frumosul", mi-a răspuns Rodica. „Iar interpreta care a procurat o geantă din colecția mea este vestita Irina Bivol", încheie ea, nu fără o notă de satisfacție. La urma urmei, de ce nu? „Ca un copil mic care este sprijinit de părinţii săi, gențile mele sunt deja o afacere care tinde să crească."

 

Noroc TV.

Emisiunea Acasa la Noroc

Prezentarea colectiei Genti Hand Made. 

Acasa la Noroc - Interviu 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

SURSA 


Moldova 1.

Emisiunea Buna Dimineata.

Prezentarea noii colectii din promotia

cu reducere de 15 %.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


SURSA 

 

 

  Unica Shaping Club

 
Promoție cu reducere de 15% și tombolă în colaborare cu Shaping.md la toata colectia de genti Hand Made.

UNICA te răsplătește pentru fidelitate! Doar în luna FEBRUARIE, UNICA îți oferă posibilitatea de a cîștiga prin tombolă o geanta Hande Made din brendul Wool bangle bags by Rodica. Procură acum abonament shaping  și participă la extragerea care va avea loc la sfîrșitul lunii!  

Extragerea cuponului și desemnarea câștigătoarei va avea loc în 29 Februarie.

*Oferta valabilă doar la prezentarea cuponului distribuit in cadrul retelei "Unica Shaping"

Promotie: cumpara un produs si primesti reducere 15 % la al doilea.

Pentru persoanele ce nu sunt clientii Clubului Shaping
se ofera un cupon de reducere de 15 %. Acest cupon de reducere  poate fi utilizat  doar pentru cumpararea celui de-al doilea produs, care poate fi achizitionat in acelasi timp sau la o data ulterioara in perioada promotie.
Promotie in perioada 1 februarie -31 martie 2012.

   

 

Moldova 1.

Emisiunea Buna Dimineata.Intr-o vinere seara am primit un telefon,care mi-a schimbat radical viata. Am inteles ca sunt nascuta sa creez si sa aduc oamneilor bucurie.Am inteles ca andrelele si ata reprezinta inceputul si sfirsitul in viata mea de creator.
Mereu ma gindeam: 
Cind nu are inspiratie un creator de moda, ce face? 
Si  tot eu mi-am raspuns:
Se lasa de meserie. Pentru mine nu exista momente fara ispiratie. Eu ma inspir de pretutindeni, din tot ce ma inconjoara. Daca simti arta si frumosul, atunci simti in permanenta lumea si toate miracolele ei. Nu poti sa nu iti gasesti inspiratie in toata imensitatea de frumos care te inconjoara. Trebuie doar sa stii sa il interpretezi in stil personal si sa il transpui in creatia ta, pentru a-l darui lumii inapoi.
Am primit o invitatie la emisiunea Buna Dimineata de la Moldova 1.
Am inteles ca oamenilor le plac creatiile mele.
 
 
 

  

Jurnal TV.
Emisiunea Acasa Devreme 


SURSA
Pentru femei care gindesc, citesc si cheltuiescDe ziua lor, toate femeile așteaptă să primească în dar cadouri inedite. Și ce poate fi mai frumos decât să-ți surprinzi soția, iubita, mama, prietena, sora, fina sau nașa cu o geantă frumoasă și originală, produsă chiar la noi acasă? În ultimii ani, designerii autohtoni s-au întrecut pe ei înșiși, dar și pe cei din afară, aducând pe piață modele dintre cele mai deosebite, atent lucrate și cu aplicațiile îndrăznețe. Avem și de unde alege: genți, poșete, clutch-uri, rucsace din piele autentică sau imitație, pânză, lână sau alte materiale - într-un cuvânt, orice ne dorim pentru femeia dragă.
Arillu (www.arillu.md) este o companie autohtonă, înfiinţată în 2002, care s-a specializat în producerea genţilor pentru dame, poşete, genţi sport și rucsace, la cele mai înalte standarde. Chiar dacă produsele lor nu sunt din piele naturală, înlocuitorul ei asigură de asemenea trăinicia, iar produsele sunt accesibile tuturor. Producătorii afirmă că toate gențile sunt unice, produse integral cu materiale şi accesorii de cea mai bună calitate. 

Rodica Bolganschi
(www.woolbanglebagsbyrodica.blogspot.com) a reușit să creeze un trend adevărat cu gențile realizate din lână. „Wool bangle bags by Rodica" este solicitat nu doar în Moldova, ci în întreaga lume și se bucură de un real succes. „Pentru confecționarea unei genţi, am nevoie de 2-3 zile - depinde de complexitatea modelului. Materia primă o achiziţionez din magazinele din Chişinău, iar mânerele din bambus natural le comand din afara ţării", povestește Rodica.
 Petru Cucu
(https://www.facebook.com/petru.cucu.9?fref=ts) confecționează genți din pasiune mare pentru creație. Are atelierul său, unde s-au născut genți pentru foarte multe vedete autohtone. Deși nu se consideră un designer cunoscut, hobby-ul său a devenit afacere, iar poșetele realizate de el sunt la mare căutare. Acestea pot fi un cadou ideal și pentru femeile din viața ta.

 
 Inga Zaiaț (www.ginga.jimdo.com) îți propune genți din pânză și clutch-uri confecționate manual. Ele vor fi realizare după modele deja existente, propuse de cel care le comandă sau de autor, ori ceva foarte original, bazat pe ideile și culorile dorite. Elementele de decor sunt de asemenea confecționate manual, așa că soția sau iubita va atrage toate privirile la o petrecere sau în oraș, unde își va accesoriza ținuta cu o asemenea geantă.

Bookletta
(https://www.facebook.com/Bookletta?fref=ts) este invenția tinerei moldovence Sanda Cojocaru. Ideea ei a fost să susțină persoanele care vor să promoveze lectura. Pentru o femeie pasionată de lectură, care își ia cartea cu ea, acest accesoriu este cadoul perfect pentru 8 martie. Bookletta este prima geantă din lume care promovează lectura și cel mai bun prieten al cărților.

 Dragi bărbați, acum nu mai sunt  motive să spuneți că nu aveți de unde alege! Mai mult, toți acești artizani vă pot confecționa și vouă o geantă "autohtonă", ca să fiți la unison cu persoana iubită.

06.03.2013
Nadia Darie

 

Ploaia de argint (107.9 FM)

Rodica Bolganschi

Mary Kay Ashe spunea:
“Daca hainele nu pot face o femeie, ele au totusi un puternic efect asupra increderii ei in sine -ceea ce, cred eu, face femeia”. 

 Femeile de astazi insa nu se mai rezuma doar la o haina buna. Pentru o tinuta perfecta se mai iau in consideratie citeva detalii: esarfa, palarie, inele, margele, coliere, cercei e.t.c. Un accesoriu foarte important, putem spune, poate chiar, cel mai important este geanta.
Ea trebuie sa fie bine asortata tinutei, sa completeze vestimentatia, totodata sa fie si comoda. Piata modei ne ofera o multitudine de varietati. pentru orice gust si pentru orice buzunar.Totusi recent a mai fost lansat un magazin online de genti tricotate si crosetate   http://www.woolbanglebagsbyrodica.blogspot.com/  
Si blogul si getile sunt create de Rodica Bolganschi, o tinara stilata si foarte ambitioasa. Din dorinta de a afla mai multe detalii despre ea si despre mica ei afacere, i-am solicitat un interviu. A aceptat fara ezitare cu mare placere. Iata ce-a iesit:
- Cum ti-a venit ideea sa lansezi blogul?
- Prietenele, privindu-mi lucrurile tricotate, mi-au spus ca lucrez frumos si as putea face o mica afacerea din asta. Asa ca m-au sfatuit sa-mi lansez un blog.
- Nu ti-e frica de concurenta?
- Concurenta scoate ce e mai bun dintr-un produs si ce e mai rau din oameni.
- In cit timp faci o geanta?
- In 2-3 zile.
- Cit costa o geanta?
- Preturile depind de calitatea atei de tricotat si modelul gentii. Dar variaza intre 300 si 370 lei, pina apar alte modele.
- Cine-ti sunt clientii?
- Marea majoritate sunt fetele care m-au gasit prin internet, pe site-urile de socializare sau pe cele de mica publicitate.
- Cum se realizeaza piata cind ai comanda de peste hotare?
- Cind am comenzi din afara tarii gentile le trimit prin posta rapida, dar platile se fac pe contul personal din banca.
- Exista un sablon anume la crearea gentilor?
- Nu. In fiecare clipa a zilei creez in mintea mea noi si noi modele de genti, la care apoi le dau viata. Totodata clientul poate comanda forma si culoare dorita.
Trebuie sa mai adaug ca originalitatea gentilor pe care le face Rodica Bolganschi se datoreaza deasemenea minerelor de bambuc si panglicilor colorate. Culoarea panglicilor vorbeste despre caracteristicile unice ale producatoarei, iar minerele de bambuc sugereaza că aceasta iubeşte netraditionalul si nonconformismul. 
Ii dorim la mai multe modele si la mai mare cautare!!!

Facutdemina.com
Hand Made Romania

Un comentariu:

  1. Bravo! Ma bucur mult pentru meritele tale! La noi in Moldova cu greu reusesti sa te realizezi, trebuie depusa foarte multa munca. Mult succes mai departe in realizarea creatiilor tale!

    RăspundețiȘtergere